SHARE

A női libidó hatalmas erőforrás és nem csak a hüvelyi súlyemelés 14 kg-os világrekordjára kell gondolni. Hanem azokra a kulturális és genetikai kincsekre is, amelyek az évezredes patriarchális elnyomás ellenére, még mindig a rendelkezésünkre állnak.

Gyógyerőt és mérget is jelenthet a nők libidója

A női libidó ereje tudatosítással, önismerettel és szelíd irányítással a testi, lelki és szellemi termékenységet, aktivitást jelentősen fokozza. De óvatosnak kell lenni vele, hisz avatatlan, óvatlan kezekben akár ártalmas, pusztító energiává is vadulhat. Számtalan hagyomány, tapasztalat beszámol erről világszerte. A keleti tantrikus iskolák bizonyára ezért tartottak titokban jógagyakorlatokat. Melyek a haladók számára előnyökkel, de a kezdők számára hátrányokkal járhatnak.

Keressük meg együtt vágyaink gyökerét!

A Szent Szajha blog a női libidó köré épült hagyományokat, tudományokat, technológiákat, életműveket és tapasztalatokat igyekszik a továbbiakban összegyűjteni, értelmezni. És a káros tabukat ledönteni, abból a célból, hogy ezzel segítse a nők testtudatosságának fejlődését és nőiségük szorongás mentes megélését.

Az indiai hagyomány Kundalini Shakti néven nevezi azt az erőt, mely minden embert éltet. Az éltető energiarendszert és a legfelsőbb tudat aktív formáját, az isteni energia megnyilvánulását jelenti. Ha a libidó aktív, az azt jelenti, hogy ez az életerő virágzik és tetterős.

A női libidó évezredes kómájából ébredezik.

Feltehetőleg ennek is köszönhető, hogy egyre több nő szerepel a művészeti, a tudományos és a közéletben.

Az egyre inkább atomizálódó, szinglisedő világunkban viszont a libidó fenntartása, gondozása és megélése egyaránt rengeteg problémát felvet. A genderkurzus véget nem érő, szőrszálhasogatás jellegű párbeszédeiben, a patriarchális, hímsovén szexizmus hétköznapiságában, a tárgyiasító pornó okozta nőideálok közt, a monogám családideál idejétmúlt és képmutató intézményének terhei alatt elvész a nő ösztönösen nagy libidójának kérdése. A társadalmi tabuk, tiltások a nők mély tudatalattijának részévé váltak a feminizmus erősödő térnyerése ellenére.

A kizsákmányolás ellenkezik az együttérző női természettel

Valószínűleg a feminizmus azért nem tudott elegendő hatást kifejteni a nők szexualitására egyenlőre, mert az alapvető társadalmi rendszerek még mindig a kizsákmányolásra építenek. Ez ellentétben áll a nőiség esszenciális lényegével, mely az együtt érzés és az intuíció bölcsessége.

Ahhoz, hogy ez a bölcsesség ki tudjon a nőkből sarjadni, ahhoz muszáj lenne tudatosítani a bennük rejlő erőket. Fel kellene dolgozni a libidó károsodásainak okait és ezeket orvosolni, amennyire még lehetséges. Az elkövetkezendő generációk számára pedig feltétlenül szükséges a női szexualitás vágy szemszögű analizálása és tudatos irányba terelése.

Ha érdekel merre vezet ez a kutatás, légy Te is részese, olvass, írj, véleményezz és kövesd a Szent Szajha blogját és facebook oldalát!

LEAVE A REPLY